Program


Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra / LISZT ÜNNEP 2024

Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra / LISZT ÜNNEP 2024

Jegytípusok


7 500 Ft - 29 000 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadások



Liszt: Haláltánc

Liszt: Magyar fantázia

Prokofjev: 5. (B-dúr) szimfónia

 

Közreműködik: Balog József – zongora, Royal Philharmonic Orchestra

Vezényel: Vaszilij Petrenko

 

Vaszilij Petrenko tizenöt éven át vezette a Liverpooli Filharmonikusokat, a Royal Philharmonic Orchestra (RPO) zeneigazgatói posztját 2021-ben vette át. A nagy hírű, 1946-ban alapított zenekar az egyik legaktívabb szimfonikus együttes, évente közel kétszáz koncertet ad, a hangversenyek élő közvetítéseivel pedig több mint hatvanmillió emberhez juttatja el a legmagasabb színvonalú muzsikát.

A világ leghíresebb zenekarait rendszeresen dirigáló orosz származású karmester 2017-ben „Az év művésze” kitüntetést vehette át a Gramophone Classical Music Awards díjátadóján. Petrenko sokoldalú muzsikus, az operairodalom és a szimfonikus zenekari repertoár egyaránt közel áll hozzá. Mahler, Rachmaninov, Richard Strauss, Sosztakovics, Elgar és Prokofjev műveiből több, jelentős kritikai visszhangot keltő lemezfelvételt készített, Liszt Ferenc két zongoraversenyét és a Haláltáncot a Liverpooli Filharmonikusokkal rögzítette 2008-ban. A szaklapok szerint ez a CD a Liszt-interpretációk legmagasabb szintjét képviseli, az egyik recenzió szerint pedig nem kétséges, hogy „Petrenko generációjának egyik legjelentősebb karmestere”. Az est szólistája Balog József lesz, aki igazi Liszt-specialista: a Transzcendens etűdök felvételéért 2016-ban elnyerte a Liszt Ferenc Társaság díját.

További ajánlataink


A székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes sok évtizede tartozik a legizgalmasabb vidéki néptáncműhelyek közé, köszönhető ez többek között két meghatározó alkotónak,…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!