Program


ZAGYVA BANDA  KONCERT, BERKA TÁNCHÁZ

ZAGYVA BANDA KONCERT, BERKA TÁNCHÁZ

Zagyva Banda lemezbemutató koncert
Az Esemény időpontja: 2018-11-09 19:00
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 9. péntek, 19:00


A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció meghatározó, a Táncházmozgalom egyik legaktívabb zenekara 2002-ben alakult Turán, nevüket a Karancs hegységben eredő Zagyva folyóról kapták, nem véletlenül, hiszen a banda tagjai mind e vidékről származnak. Tagjai olyan barátok és zenésztársak, akik az elmúlt másfél évtizedes közös muzsikálásuk során egységes és egyedi hangzásvilággal megjelenő, igazi előadókká váltak.
A Halmos Béla Program támogatásával jelenik novemberben új lemezük, mely 15 éves fennállásuk alkalmából készült el. A lemezen szerepelnek barátaik: Fundák-Kaszai Lili (ének), Gera Gábor (harmónika, zeneszerző és zenei rendező), Kádár Ignác (ének, harmónika), Király Miklós (hegedű), Rónai Zoltán (hegedű) és Seres Vilmos (klarinét, szaxofon). A koncerten közreműködik Kovács Krisztián “Kiki”.

Jegy: 1000.-Ft (A koncertre megváltott jegyek érvényesek a Berka táncházra is)

Ajánlatunk


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett olyan darabjai hangoznak el a hazai jazzélet kiemelkedő művészeinek előadásában, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak a jazz-zel és az improvizatív zenével.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

További ajánlataink


Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!