Bartók Emlékház

Bartók Emlékház

BARTÓK EMLÉKHÁZ Nyitvatartás: Csütörtöktől vasárnapig 10–17 óráig. Esti rendezvény esetén az esemény végéig. A múzeum állami és egyházi ünnepeken zárva tart! A helyszín nem akadálymentesített. AZ EMLÉKHÁZ Budapest II. kerületének zöldövezetében található a Bartók Béla Emlékház, Bartók Béla utolsó budapesti lakhelye, a zeneszerző otthonában létrehozott múzeum és koncerthelyszín. A Bartók Béla egykori szobáiból kialakított, családias hangulatú hangversenyterem évek óta elsősorban az életművével foglalkozó koncertek, ismeretterjesztő előadások, filmvetítések és múzeumpedagógiai rendezvények helyszíne. A sokszínű program rendkívül magas színvonalával méltón képviseli a helyet és jelentősen hozzájárul a főváros zenei életének gazdagításához. Szeretettel várjuk meghirdetett programjainkon! TEREMBÉRLÉS, ZÁRTKÖRŰ KONCERTEK   Hangversenytermünk bérelhető külsős rendezvények, koncertek számára is. Külön kérésre, csoportos látogatás esetén zárkörű koncertet szervezünk. ZENEÓRA BARTÓK NAPPALIJÁBAN MÚZEUMPEDAGÓGIA A BARTÓK EMLÉKHÁZBAN Tárlatvezetés, vetítés, előadás és kis hangverseny alkotja interaktív ismeretterjesztő múzeumpedagógiai foglalkozásaink programját, amelyeket általános és középiskolák, illetve zeneiskolák számára szervezünk Bartók életéről és munkásságáról, 6-18 éves korig. Múzeumpedagógiai foglalkozásainkat iskolaidőben, szervezett iskolai látogatások keretében tartjuk. Az Emlékházban kialakított múzeumot a csoportok tárlatvezetés kíséretében járhatják be. Az interaktív, játékos foglalkozások alkalmával az idelátogató diákok számára – az iskolai kerettantervhez is igazodva – bemutatjuk Bartók Béla életét és művészetét, ráirányítva a figyelmet a nagy magyar géniuszra.   Művészeti vezető: SZALÓCZY DÓRA zenetanár, karvezető A foglalkozások időtartama 60−90 perc. Maximális létszám 45 fő / foglalkozás. A RÉSZVÉTEL DÍJMENTES! Előzetes jelentkezés, időpont-egyeztetés: Bartók Emlékház 1025 Budapest, Csalán út 29. Telefon: (+36 1) 394 2100 E-mail: info@bartokemlekhaz.hu _________________________________________________________ KIÁLLÍTÁS PÉRELI ZSUZSA képzőművész, kárpitművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból készült fotókiállítás a Bartók Emlékházban Nyitvatartás: Csütörtöktől vasárnapig: 10:00-17.00 óráig A belépéshez védettségi igazolvány felmutatása szükséges! MEGKÖZELÍTHETŐSÉG Megközelíthető a Széll Kálmán tér - Pasaréti tér útvonalon az 5-ös busz vonalán; a Szépvölgyi út felől a 29-es autóbusszal; az 56, 56A, 61-es villamossal a Kelemen László utca vagy a Zuhatag sor megállótól. Az Emlékház az 5-ös autóbusz Pasaréti téri végállomásától a Csévi úton gyalogosan kb. 5-8 perc alatt érhető el. A helyszín nem akadálymentesített!   SZERETETTEL VÁRJUK A KIÁLLÍTÁSON ÉS RENDEZVÉNYEINKEN!

weiter 1025 Budapest, Csalán út 29.

Bartók Emlékház

5 veranstaltungen


Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!