Program


Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

Budapest Galéria Gyógynövények mágikus minőségükben

A Maleficae – A máglyától az online varázslásig című kiállításhoz kapcsolódóan július 17-én 18:00-tól Ludányi Lili (Vadvirág teaház) vezet be minket a gyógynövények különleges világába és talizmánt, füstölőköteget készítünk.

Jegytípusok


2 000 Ft
Jegy

Aktuális előadások


A foglalkozásról:
Megismerkedünk olyan mágikus, nagy erővel bíró növényekkel, - köztük régi, elfeledett magyar növényekkel - melyeket a történelmünk során számos feljegyzés alapján spirituális szertartásokon használtak.
 
Nemcsak gyógyító hatásaikat fogjuk megismerni, hanem elmerülünk a mágikus tulajdonságaikban is és megismerkedünk a velük kapcsolatos mondakörrel. A további tanulásunkat egy jegyzet támogatja majd, mely átfogja a foglalkozás témáját.
 
Mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy saját elképzelése és szándékai alapján válassza ki azokat a gyógynövényeket és ásványokat, amelyekkel szeretné feltölteni a mágikus tárgyát. A résztvevőknek lehetőségük lesz elmélyülni a kiválasztott anyagok jelentésében, és ezeket az információkat felhasználni a saját talizmánjuk elkészítése során, valamint gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a tértisztításra használt hazai gyógynövény füstölőkötegek elkészítésében.
 
A cél az, hogy mindenki egy olyan személyes tárgyat alkothasson, amely nemcsak a gyógyulást és az erőt hordozza, hanem tükrözi saját belső szándékait és vágyait is. A készítés során Lili ösztönzi a résztvevőket, hogy hallgassanak az intuíciójukra, és hagyják, hogy a természetből és a választott anyagokból merítsék az inspirációt.
 
BIO
Ludányi Lili a Vadvirág Teaház erdei boszorkánya, gyógynövény technológus és leendő természetvédelmi mérnök.
 
"Erdők-Mezők szerelmeseként minden napra jut egy felfedezés. Egy virág, mit még nem ismerek, pillangó kit még nem láttam, illatkombináció amit nem éreztem. Amikor felfedezem ezt a varázst a külvilágban, lelkemben is egy csepp részt megfejtek.
Workshopjaim célja ennek az életérzésnek bemutatása és átadása. Azt szeretném, hogy te is érintsd meg kezeddel ezeket a növényeket, és érezd illatukat!
Legnagyobb örömöm a workshopok során, mikor látom ezt a felfedezést az arcokon. Ez motivál munkám során, melyet a ti visszajelzései alapján csiszoltam olyanra amilyen: Színes, illatos, textúrákkal és formákkal operáló közös alkotói folyamat. Olyan ősi ösztönöket aktivál, amelyek mindenki lelke mélyén jelen van, de urbanizált világunkba nehéz megélni. "
 
Az eseményen kép-, és videófelvétel készülhet. Részvételeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy a Budapest Galéria a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulásodat az info@budapestgaleria.hu címen bármikor visszavonhatod.

További ajánlataink


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum ékszergyűjteményét 20. és 21. századi népi iparművészek és designerek népi motívumok ihlette…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!